Ik pakte de bevaltas wel 10 keer in en uit. Had ik de juiste spullen voor de baby, Rob en mezelf? Was het nu compleet? Had ik alles bij me wat ik nodig zou hebben?

Het is als op vakantie gaan maar dan een stuk nerveuzer. Je weet niet wat voor weer het is op je bestemming en ook niet hoe lang je gaat. (Dit onzekere hoort ook bij ouderschap trouwens, maar dat had ik nog niet door)

Er zijn heel veel YouTube filmpjes over wat je kunt meenemen in de ‘vluchtkoffer’. Ik vond het heel vermakelijk om naar te kijken. Het lijkt alsof er maar 1 recept is dat werkt. Maar het is natuurlijk heel persoonlijk. Wil je een oma nachthemd aan en mag het vies worden? Duurt de bevalling lang? Moet je tussendoor opeens lang wachten of wil je tijdens je wee├źn nog snel dat ene boek uitlezen? Heb je direct visite aan je bed en wil je meteen make-up dragen? Wil je je make-up er juist afhalen?

Ik pakte in naar mijn basisbehoefte. Het voelde fijn om ook hierin dicht bij mezelf te blijven. Al heb ik wel een ding in het extreme getrokken, en dat in combinatie met mijn drang alles te verduurzamen kwam uit op wollen sokken. Ik las ergens dat het fijn was om dikke sokken te dragen tijdens de bevalling. Zo gebeurde het dat ik 5 paar wollen sokken kocht. In de zomer. Terwijl ik het fucking heet had. Hahaha ik was in ieder geval goed voorbereid op de winter daarna.