Hai, mijn naam is Rianne en ik woon met vriend, kind en kat in Almere centrum. Ik kook en bak graag, ik teken, schrijf en doe dingen op gevoel met naald en draad. Ik ben met Rob sinds 2010, moeder van Jip sinds 2017 en draagconsulent sinds 2019. We verhuizen in 2020 naar Almere Oosterwold waar we groener gaan wonen met een eetbare tuin om ons heen omdat we merken dat natuur ons gelukkiger maakt dan beton.

Toen Jip (onze dochter) nog niet bestond voelde ik dat als ik moeder zou worden, ik het ouderschap zou willen aanpakken op mijn eigen manier en naar mijn eigen gevoel. Anders dan ik vaak om me heen zag. Zwanger kwam ik al lezende uit op websites, Facebookgroepen en Instagramaccounts die me aanspraken. Zo kwam ik er na mijn bevalling achter dat mijn intu├»tieve idee over ouderschap flink dicht in de buurt komt van ‘natuurlijk ouderschap’ of ook wel ‘attachement parrenting’.

Ik doe dingen graag met volle overtuiging. Op die manier neem ik beslissingen. Als ik het naar mezelf kan verantwoorden zal ik er later ook vrede mee hebben mocht er iets veranderen. Om deze reden eten we veganistisch en draag ik Jip. Ik geef borstvoeding en we slapen samen in een familie bed tot Jip aangeeft in haar eigen bed te willen slapen.

Deze manier van moeder zijn voelt zwaar en intensief maar absoluut geweldig. Het ouderschap voelt voor ons als een logische maar heftige verandering in ons leven en als een grote investering. Ik deel graag mijn ervaring met jullie. Voor mij fijn om mijn ei kwijt te kunnen en jou het gevoel te geven dat je niet de enige bent.