Het maakte me niet uit of het een meisje of een jongen zou zijn. Of een jongen die een meisje blijkt te zijn, of een meisje die een jongen blijkt te zijn. Als het maar gezond is. Zo cliché maar echt waar.

Er zijn veel bakerpraatjes en tests die je kunt doen om te voorspellen of je een zoon of dochter krijgt. Zo wordt er gezegd dat een dochter, moeders schoonheid wegneemt. Wat een onzin. Ik keek naar mezelf in de spiegel. Ik zag een onrustige huid en pluishaar. Opeens wist ik het. Ik krijg een meisje. Ja maar echt, ondanks de onzin was ik er opeens van overtuigd. Ook met mijn (toenmalige) hekel aan roze.

Met 16 weken deden we een geslachtsbepalende echo uit nieuwsgierigheid, ook wel een pretecho. En eerlijk, het had me niet uitgemaakt maar ik was blij dat m’n gevoel klopte. Ongelooflijk, ik draag een meisje in m’n buik… We schrappen een aantal namen van de lijst.

Het is een MEISJE en we weten dat ze tot nu toe gezond lijkt te zijn. Twee nieren en darmen zijn aanwezig, hartje klopt mooi (144 BPM rave feestje in m’n buik) bovenlip is dicht, buik en rug zijn goed en 10 vingers…