We dromen ervan om ruimtelijk te wonen met veel groen, wat kippen en een eetbare tuin. Met daarin bijvoorbeeld genoeg tomaten om te onderzoeken hoe we lekkere pure ketchup maken. Het lijkt ons ontzettend leuk om het groeiproces van natuurlijke voeding van dichtbij te ervaren en daarna daarmee aan de slag te gaan in de keuken om met de oogst te experimenteren.

In juli 2016 hoorden we via via over Oosterwold. Een nieuwe wijk tussen Almere en Zeewolde. We waren net tot de conclusie gekomen dat de locaties die we leuk vonden in Haarlem of Amsterdam, financieel niet haalbaar voor ons waren en wisten niet waar we dan naartoe wilden. Misschien was emigreren naar Zweden wel de beste optie.

We dachten er tijdens de kampeerweekenden die zomer veel over na hoe we wilden wonen. In de drukte om vervolgens de rust op te moeten zoeken of in rust en af en toe de drukte opzoeken als we daar zin in hadden. Nu zijn we beide gevoelig voor sfeer en het voelde als de juiste keuze om rustig te gaan wonen met ruimte en groen om ons heen.

Omdat emigreren naar Zweden als een veel te grote stap voelde, was Almere Oosterwold perfect. Daar moeten we alleen wel het een en ander voor doen. Je regelt namelijk alles zelf, alle buren leren elkaar al kennen voor er ├╝berhaupt iets staat zo regel je alle publieke delen gezamenlijk. En ken je elkaar al voor er een huis staat. Je bouwt er letterlijk samen aan je toekomst.

Na ons verdiept te hebben in een project en drie andere locaties zijn we nu tevreden over de buurt en locatie waar we gaan bouwen. We weten precies wat we willen en kunnen gaan doen. Het is soms lastig en heel veel stressen maar vooral een superleuk en leerzaam proces met hopelijk een mooi en fijn resultaat waar we ons thuis zullen voelen.

Ik zal nog een post maken over het proces en wat er bij komt kijken. Waar we nu staan en hoe we het ervaren. We kijken er erg naar uit om het allemaal te zien groeien.